Нетаньягу про співпрацю з Україною: розширимо угоду про ЗВТ та відкриємо у столицях високотехнологічні центри

Прем'єр-міністр Ізраїлю наголосив, що в Україні багато талантів і великих можливостей, якими "треба користатися"

Про це прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив під час спільного брифінгу з президентом України Володимиром Зеленським, передає Еспресо.TV.

Він зазначив, що ізраїльські компанії працюють в Україні та співпрацюють з близько 50 тис. українських комп'ютерних інженерів, математиків, науковців та тими, хто залучений до сфери сучасних технологій. 

"Ми бачимо і таланти, і великі можливості. І нам треба користатися цими можливостями. Тому протягом цього візиту було прийнято 2 рішення, які власне можуть нам тільки посприяти у використанні цих можливостей на майбутнє", - повідомив Нетаньягу.

За слова прем'єра Ізраїлю, по-перше, треба відразу працювати над угодою про Зону вільної торгівлі. 

"Коли пройдуть вибори до нашого парламенту, ми зможемо її ратифікувати, оскільки ми її розширюємо, зокрема, і на сферу послуг", - пояснив він. 

По-друге, як зазначив Нетаньягу, і в Києві, і в Єрусалимі треба відкривати спеціалізовані центри високотехнологічного розвитку. 

"Таким чином, ми будемо обмінюватись технологіями і залучати українців до нашої індустрії високих технологій, бо ми будемо робити спільні інвестиції в цю сферу тут, в Україні. Ми не тільки думаємо про це, але й ми будемо сприяти цьому. Отже, ми розширюємо угоду про Зону вільної торгівлі і будемо відкривати спеццентри в столицях наших країн. Я вважаю, що це нам забезпечить швидкий рух вперед", - підкреслив Неганьягу.