Переговори з Зеленським вселяють певний оптимізм, - Путін

19 серпня президент Росії Володимир Путін під час зустрічі з президентом Франції Емманюелем Макроном, заявив, що “норманський формат” це єдиний дієвий інструмент щодо переговорів на Донбасі

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

Путін зауважив, що альтернативи "нормандському формату" по Донбасу не існує, але перед організацією саміту необхідно обговорити низку питань.

“На мою думку, альтернативи" нормандського формату "не існує. І, безумовно, ми будемо його підтримувати", - сказав Путін.

Крім того, він зауважив, що кожна зустріч має давати результати.

"Я дійсно вважав й надалі вважаю, що будь-яка зустріч, в тому числі й зустріч в" нормандському форматі ", повинна давати конкретні результати. І, на мій погляд, потрібно домагатися того, про що ми домовлялися раніше, безумовно домагатися, йти до з цією метою ", - сказав Путін

На додачу, президент РФ нагадав, що у 2016 році було досягнуто компромісу і фактично була видозмінена імплементація українського закону про особливий статус Донбасу.

"Колишній президент (України) Порошенко наполягав на тому, щоб це було змінено і нинішній президент, а тоді міністр закордонних справ ФРН Штайнмаєр зробив компромісну пропозицію. Ми з цим погодилися, пішли на цей компроміс", - сказав Путін.

Він зазначив, що тоді закон про особливий статус Донбасу був імплементований на тимчасовій основі в день голосування на місцевих виборах в Україні, а на постійній основі після підбивання підсумків та підтвердження результатів виборів відповідними структурами ОБСЄ.

"Ну так треба це зробити кінець кінцем, треба якось це оформити. Те ж саме стосується деяких інших питань, наприклад, питання, пов'язаного з амністією", - розказав Путін про не вирішені питання.

Путін заявив, що розкаже Еммануелю Макрону подробиці переговорів з новим главою України Володимиром Зеленським, які вселяють певний оптимізм.

"Звичайно, будемо говорити про південний схід України, про Донбас. Я розкажу пану президенту (Франції) про свої останні контакти з новообраним президентом України. Тут є деякі речі, які можна обговорювати, які вселяють певний оптимізм", - сказав Путін.