Помер засновник Jysk Ларс Ларсен

Датський мільярдер Ларс Ларсен - засновник мережі побутових товарів Jysk - помер в 71 рік

Про це повідомляє Forbes.

Ларсен помер у від раку печінки у своєму будинку в Сількеборзі, що на заході Данії, в оточенні родини. Йому було 71 рік.

Мільярдер, один із найбагатших чоловіків Данії, залишив після себе дружину Крістіну, двох дітей та чотирьох онуків.

У 1979 році Ларсен відкрив свій перший магазин у другому за розмірами данському місті Орхус (Aarhus). А у 1984 році бізнесмен відкрив перший магазин за межами країни – у сусідній Німеччині.

На сьогодні до складу Групи JYSK входить більше ніж 2 800 магазинів у 52 країнах світу: Данія, Норвегія, Швеція, Фінляндія, Польща, Чехія, Угорщина, Голландія, Словаччина, Німеччина, Австрія, Швейцарія, Ісландія, Канада, Гренландія, Фарерські Острови, Естонія, Латвія, Литва, Україна, Косово, Болгарія, Казахстан, Румунія, Франція, Великобританія, Словенія, Північна Македонія, Хорватія, Італія, Іспанія, Боснія та Герцеговина, Сербія, Вірменія, Чорногорія, Індонезія, Греція, Албанії, В’єтнаму, Мальта, Португалія, Грузія, Білорусь, Таджикистан, Молдова, Бельгія, Кувейт, Дубай,Тайланд, Ірландія, Кіпр i Азербайджан.

Щорічний обіг групи сягає приблизно 3,58 млрд євро. Загальна кількість персоналу становить близько 23 000 співробітників.