"Тобто, я був правий". Найєм зрадів скаргам Разумкова на низьку зарплату

Мустава Найєм підтримав главу партії “Слуга народу” Дмитра Разумкова у мережі й наголосив, що зарплатня народного депутата в розмірі 50 тисяч гривень надто низька

Про це повідомив колишній народний депутат Мустафа Найєм у Facebook.

“У 2014 році я був першим, хто відкрито сказав про необхідність підвищення заробітної плати народного депутата. Зарплата депутата на той момент становила близько $ 400-500. До речі, з урахуванням доплат і курсу долара, депутати часів Віктора Януковича отримували в три-чотири рази більше”,- написав Найєм.

Крім того, він зауважив, що попри те, що не балотувався в наступне скликання Верховної Ради, але повністю підтримує скаргу Разумкова.

“Зараз я вже майже не депутат, у мене немає особистої зацікавленості в цьому питанні, але в даному випадку повністю підтримую скаргу лідера партії влади”, - зауважив він.

На додачу, за словами Найєма, через такі зарплати у депутатів виникає багато спокус.

“П'ять років тому я прекрасно усвідомлював можливий резонанс і ризики своєї заяви на тлі низького рівня зарплат і пенсій в соціальній сфері. Але як журналіст, який майже десять років висвітлював українську політику, я також розумів, які виникнуть спокуси перед народними депутатами й на що їх штовхають низькою зарплатою”, - наголосив він.

“Геройство - це, звичайно, добре, але не потрібно створювати умови для корупції, щоб потім героїчно з нею боротися”, - додав він.