“Справа 2 травня” в Одесі: Капітан Какао і Мефьодов вийшли з СІЗО

Фігуранти "справи 2 травня" 2014 року в Одесі Сергій Долженков і Євген Мефьодов звільнені з СІЗО

Про це передає "Таймер".

Адвокат Валентин Рибін вніс 19 серпня необхідну суму застави, зібрану "Опозиційним блоком — За життя" за безпосередньої участі депутата Верховної Ради Миколи Скорика. Так, за них внесли заставу в розмірі 154 тисячі гривень за кожного.

"Я не вносив свої гроші, а я допоміг родині знайти людей, які знайшли гроші", - відзначив Скорик у коментарі "Радіо Свобода".

Відпустити під заставу колишніх антимайданівців дозволили 16 серпня – відповідне рішення ухвалила суддя Центрального районного суду Миколаєва Катерина Лагода. Вона в тому числі послалася на рішення Конституційного суду стосовно того, що утримання в СІЗО не є єдиною формою запобіжного заходу для підозрюваних в терористичній діяльності.

Арешт із можливістю внесення застави в розмірі 80 неоподаткованих мінімумів кожному (близько 153 тисяч гривень) Мефьодову і Долженкову призначили до 12 жовтня 2019 року. Раніше вони утримувались в слідчому ізоляторі без можливості внесення застави.

Сергій Долженков, відомий як Капітан Какао, був антимайданівцем, а у Євгена Мефьодова є російське громадянство.

У новому кримінальному провадженні Долженков і Мефьодов підозрюються за статтею 110 (посягання на територіальну цілісність України), статтею 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) і частиною 1 статті 14, частиною 1 статті 294 (підготовка до масових заворушень) Кримінального кодексу України.