У кабінеті заступника Луценка виявили прослушку, - Сарган

Виявлені несанкціоновані прослуховуючі спецзасоби у кабінеті Анжели Стрижевської ГПУ пов'язує з тим, що саме вона є керівником прокурора, який підтримує адмінпротокол по Ситнику

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у Facebook.

У вівторок, 20 серпня, о 9:00 у Сарненському суді Рівненщини відбудеться чергове засідання по розгляду адміністративного протоколу, пов’язаного із корупцією, складеного на директора НАБУ Артема Ситника через порушення ним обмежень при одержанні подарунків, а саме відпочинку на одній із мисливських баз у Рівненській області.

Завтра суд має заслухати як свідків сторони обвинувачення, так і свідків сторони захисту.

"Зазначу також, що в суботу у службовому кабінеті заступника Генерального прокурора було виявлено несанкціоновані прослуховуючі спецзасоби. На місце була викликана слідчо-оперативна група СБУ, яка зафіксувала даний факт. Ми пов’язуємо це із тим, що саме цей заступник – Анжела Стрижевська – є керівником прокурора, який підтримує адмінпротокол по Ситнику", - зазначила Сарган.

Вона пояснила, що для санкціонованого прослуховування кабінету одного з керівників ГПУ необхідний дозвіл або від заступника Генпрокурора, або від самого Генерального прокурора. Відповідно, у даному випадку мав би бути дозвіл від керівника САП-заступника Генпрокурора. Натомість жоден із заступників ГПУ, Генпрокурор чи керівник САП таку "прослушку" не санкціонували.

Наголошується, що за фактом виявлення несанкціонованої "прослушки" в кабінеті заступника Генпрокурора СБУ було зареєстроване кримінальне провадження.