На Запоріжжі схопили бойовика "ДНР", який із росіянином Гіркіним захоплював Слов'янськ

СБУ затримала на Запоріжжі бойовика терористичної організації "ДНР", який переховувався від колишніх товаришів

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Спецслужбовці встановили, що житель Шахтарська, перебуваючи на Донеччині в місцях позбавлення волі за скоєння тяжкого злочину, у квітні 2014 року був звільнений з в’язниці терористами за умови приєднання до їхніх лав.

У Слов’янську злочинець приєднався до терористичної групи під керівництвом російського терориста Ігоря Гіркіна (Стрєлкова). На посаді стрілка він брав участь у захопленні адміністративних будівель Слов’янська, постачанні з РФ на Донеччину зброї та боєприпасів, коригував артилерійські обстріли сил антитерористичної операції тощо.

Згодом бойовик перейшов до терористичного підрозділу "Бойові коти" 7-ї окремої мотострілкової бригади 2-го армійського корпусу так званої "народної міліції "ДНР". У 2017 році на окупованій території Донеччини бойовика звинуватили у розбої та оголосили в розшук так звані "правоохоронні органи "ДНР".

Наприкінці липня 2019 року бойовик прибув на Запоріжжя, де переховувався у родичів, які переїхали у регіон із початком бойових дій на Донбасі. СБУ затримала бойовика за місцем тимчасового проживання. Йому повідомили про підозру за ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації Кримінального кодексу України.