Зеленський сказав, коли очікувати розширення торгівлі з Ізраїлем

Україна очікує ратифікації Угоди про вільну торгівлю з новим складом Кнесету після виборів 17 вересня

Президент України Володимир Зеленський заявив про це на своїй сторінці в Фейсбуці за підсумками зустрічі з прем'єром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу.

"Ми очікуємо ратифікацію Угоди про вільну торгівлю новим складом Кнесету після виборів 17 вересня. Це збільшить обсяги торгівлі між нашими країнами", - написав Зеленський.  

Також він зазначив, що Україна та Ізраїль підписали чотири важливі документи, які розширять контакти між країнами в освіті, культурі та спорті. Крім того, очікуємо тісну співпрацю в агросекторі.

"Я запросив ізраїльські компанії приходити працювати в Україні: будувати дороги та інфраструктуру, вкладати в медицину, освіту, енергозбереження і, звичайно, в ІТ. У наступні п'ять років ми будемо стрімко зростати, тому Україна сьогодні - найпривабливіше місце для стратегічних інвесторів", - також написав Зеленський.

  • Нагадаємо, 21 січня 2019 року Україна та Ізраїль підписали угоду про ЗВТ, згідно з якою Ізраїль скасовує близько 80% ввізних мит для українських промислових товарів і більше ніж 9% - на товари агросектору. Водночас Україна скасовує близько 70% ввізних мит на ізраїльську промислову продукцію та більше ніж 6% - для сільськогосподарських товарів.
  • Угода має набути чинності через 60 днів після ратифікації парламентом України та ізраїльським кнесетом.