Десантно-штурмові війська отримали нового командувача замість обраного депутатом Забродського

Новим командувачем Десантно-штурмових військ Збройних сил України призначено генерал-майора Євгена Мойсюка

Про це повідомив у Facebook міністр оборони України Степан Полторак.

Попередній командувач генерал-лейтенант Михайло Забродський пішов із посади у зв'язку з обранням до Верховної Ради від партії "Європейська солідарність".

"За результатами проведення позачергових виборів народних депутатів України, командувача Десантно-штурмових військ Збройних сил України генерал-лейтенанта Михайла Забродського прикомандировано до Верховної ради України. Дякую за службу генералу Забродському та щиро бажаю звершень вже на інші ниві – законодавчій! Вітаю з призначенням командувачем Десантно-штурмових військ ЗСУ генерал-майора Євгена Мойсюка!" - написав Полторак.

Міністр оборони зазначив, що новий командувач ДШВ має досвід із захисту територіальної цілісності України.

"Він неодноразово проявляв героїзм та мужність під час захисту територіальної цілісності України, тож переконаний - його досвід дозволить розвивати та зміцнювати потенціал Десантно-штурмових військ. Бажаю витримки, наснаги та мудрості під час прийняття рішень!" - додав Полторак.

До нового призначення Євген Мойсюк перебував на посаді першого заступника командувача ДШВ ЗСУ. З грудня 2014 року безпосередньо керував обороною Донецького аеропорту, а після повного знищення окупантами приміщення аеропорту - виведенням особового складу. У 2014-2018 роках командував 81-ю аеромобільною бригадою.