Дівчині Джонсона відмовили у в’їзді до США, – ЗМІ

Дівчині прем’єр-міністра Британії Бориса Джонсона Керрі Саймондс, яка мала на кілька днів поїхати у відрядження до Сполучених Штатів, відмовили у в’їзді

Про це повідомляє Mirror.

“Дівчині Бориса Джонсона Керрі Саймондс відмовили у візі для відвідання США”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 31-річна Саймондс працює консультантом компанії Oceana, екологічної групи з США, яка займається захистом світового океану.

На думку подруги Джонсона, відмова у в’їзді до США може бути пов’язана з її минулорічним п’ятиденним відрядженням до Сомаліленду. Ця неспокійна через політичні заворушення країна не має дипвідносин з США.

Там Саймондс зустрічалася із самопроголошеним президентом країни Мусою Біхі Абді, щоб обговорити проблеми жінок та забруднення моря.

Для того, щоб здійснити безвізову короткострокову поїздку до США, Саймондс, як громадянка Британії, мала пройти реєстрацію в електронній системі авторизації подорожей (ESTA). Однак, якщо вона робила це, система могла автоматично відмовити дівчині, враховуючи її історію поїздок.

Як зазначається, Саймондс, найімовірніше, доведеться особисто відвідати посольство США у Британії, щоб оформити офіційну візу для поїздки до Сполучених Штатів.