Луценко про справу Гандзюк: виявили показання свідка, які були приховані від слідства

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що з'явився новий фігурант справи. Однак, пізніше виявилось, що з новим свідком СБУ провела допит ще у березні, але приховала матеріали від слідства

Про це він розповів у інтерв'ю виданню Цензор.

Луценко сказав, що через справу Гандзюк був готовий піти у відставку і розказав про таємничого нового свідка.
"Щодо Гандзюк. Те, про що я вам зараз скажу, - для вас буде хороший news, а для мене погана новина. З одного боку, я вважаю, що ми зробили майже все. З формальної точки зору злочин розкрито. Виконавці відбувають покарання в місцях позбавлення волі, 5 осіб. Одна людина - в розшуку. Наші міжнародні партнери обіцяють, що зможуть встановити точне місце її перебування. Більше я не можу вам сказати. Ще одна людина знаходиться у стадії завершення слідства. Ми планували це зробити не пізніше минулої п’ятниці - закінчити слідство по Мангеру, вручити йому підозру, пройти стадію ознайомлення з матеріалами - і до суду. Але з’явилася ще людина, яка, ймовірно, дасть нові показання, які, ймовірно, можуть розширити число учасників змови проти Каті", - сказав генрокурор.

Однак, за словами Луценка, згодом виявилось, що аналогічні показання від імовірного свідка є в матеріалах СБУ з березня.

"Буквально вчора я отримав рапорт, що аналогічні показання, які ми очікуємо від імовірного свідка, уже є з березня в матеріалах СБУ, але в справі не перебували. Допит відбувся, але був прихований від прокурорів. У показаннях свідка з посиланням на іншу людину йдеться про те, що на зустрічі, де вирішили покарати Катю, були, крім Левіна і Мангера, інші люди", - додав він.

На запитання журналіста чи матеріали сховали від слідства спеціально, Луценко відповів: "Я вважаю, що умисно. Але встановити це має службова перевірка Служби безпеки України. Будемо разом розбиратися і з тими, хто це допустив", - завершив він.