Німеччина про війну на Донбасі: з’явилося сподівання на світло в кінці тунелю

Глава МЗС Німеччини Хайко Маас закликав Росію до конструктивної позиції в переговорах щодо Донбасу і вважає, що у цьому питанні нарешті з’явилося "сподівання на світло в кінці тунелю"

Про це німецький урядовець заявив у середу, 21 серпня, перед відльотом до Москви, де він зустрінеться зі своїм російським колегою Сергієм Лавровим.

"Нарешті з’явилося сподівання на світло в кінці тунелю в таких питаннях, як режим припинення вогню, відведення військ і втілення мінських домовленостей. Тепер всі сторони мусять продемонструвати готовність до діалогу та дій, інакше в цьому конфлікті й надалі будуть гинути люди", - цитує Мааса DW.

Коментуючи стан німецько-російських відносин, Маас визнав наявність "принципово різних поглядів у багатьох сферах" між Берліном та Москвою.

"Ми маємо говорити про це, адже тільки за умови залучення Москви до важливих міжнародних тем можна досягти результатів", - зазначив Маас.

За його словами, для цього потрібні прямі переговори та відвертий діалог.

Візит Мааса до Москви відбувається на тлі пом’якшення риторики західних лідерів щодо РФ.

Зокрема, президент Франції Еммануель Макрон після зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним заявив про "глибоке європейське коріння" Росії.

Пізніше стало відомо, що президенти США та Франції Дональд Трамп та Еммануель Макрон домовилися повернути Росію до G8 у 2020 році.