"Запас кишені не пропалить": Вітренко розповів, хто зможе на зиму купити газ за літньою ціною

Українці зможуть придбати газ у вересні за низькою літньою ціною і використати його протягом опалювального сезону

Про це розповів виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко в ефірі Радіо Свобода, передає Еспресо.TV

"Ті, хто не може заплатити наперед або взагалі не може заплатити за газ, вони отримують субсидії і продовжуватимуть її отримувати. Цей продукт - газовий запас - розрахований не на них. Є люди, які можуть заплатити на газ без субсидії. Для них був запропонований такий продукт, коли вони сплачують за поточною ціною, і, такими чином, взимку у них буде газ, який купили за літньою ціною (більш низкою). Запас кишені не пропалить", - пояснив Вітренко.

Він також додав, що "Нафтогаз" не очікує великих грошових надходжень від цієї програми, але "інтереси споживачі важливі самі по собі"

"Ми не очікуємо значну суму надходжень, враховуючи, що ці гроші до "Нафтогазу" підуть не напряму, а через облгаззбути. Але у будь якому разі це інтереси споживачів, які важливі самі по собі. Якщо "Нафтогаз" може зробити щось, аби у певної категорії споживачів була можливість купити газ дешевше, то він має це зробити", - розповів Вітренко.

Нагадаємо, що пропозиція діє до 25 вересня і дозволяє придбати до 25 тис. куб. м газу. Цього обсягу достатньо для забезпечення потреб домогосподарства протягом усієї зими. Відпускна ціна Нафтогазу - 4874,42 (без ПДВ та вартості транспортування і розподілу).

Що треба зробити?