Стерненко: Марш захисників свідчить, що ми продовжуємо боротися

Активіст Сергій Стерненко заявив про важливість Маршу захисників, адже такі заходи об'єднують українців та підтримують військових

Про це повідомив Сергій Стерненко в ефірі на Еспресо.TV.

 "Військові мають спиратися на надійні тили, на цивільних, які їх підтримують насправді. Тому, що ми бачимо, що навіть за результатами тих же парламентських виборів є велика частка громадян України, які сьогодні абсолютно підтримують проросійські погляди, які підтримують країну агресора, тому що вони голосують за їх представників у парламенті", - заявив активіст.

Крім того, Стерненко сказав, що цінність національної традиції українці усвідомили тільки з початком війни.

"У нас ця традиція почала з'являтись, насправді, саме як національна традиція, тільки останні п'ять років, коли почали вести проти нас війну, ми почали розуміти для чого потрібна, замазана вже цими виборами українська мова, для чого потрібні символи, для чого потрібне конструювання українського національного міфу. І тільки зараз ми починаємо, як нація до цього приходити. Звісно, що частина людей цього не розуміє, частина людей досі у Совєтському Союзі", - наголосив він.

Однак, він додав, що переважна частина українців відчуває важливість проведення таких заходів, як Марш захисників.

"Але, зрештою, значна частина населення України інтуїтивно, підшкірно відчуває необхідність проведення таких заходів. Це заходи, які об'єднують націю, це заходи, які показують - ось ми є, ми існуємо і ми будемо продовжувати боротися за свою незалежність, за своє існування, за те, щоб Україна була вільною, самостійною і незалежною державою", - завершив він.