Путін погрожує США "симетричною відповіддю" на випробування ракет

Президент Росії Володимир Путін доручив російським відомствам підготувати "симетричну відповідь" на випробування США крилатої ракети "Томагавк"

 Як повідомляє 23 серпня прес-служба Кремля, Путін сказав про це на нараді з постійними членами Ради безпеки Росії.

Доручення, зокрема, отримали Міністерство оборони Росії і Міністерство закордонних справ. Вони разом з «іншими профільними відомствами» мають проаналізувати рівень "загрози, створюваної згаданими діями Сполучених Штатів".

"При цьому Росія, як і раніше, відкрита до рівноправного і конструктивного діалогу зі Сполученими Штатами Америки для відновлення довіри і зміцнення міжнародної безпеки", – йдеться в повідомленні.

Як заявили в Кремлі, Росія не буде втягнутою у "витратну, руйнівну для її економіки гонку озброєнь", попри те, що "для всіх очевидно", що США вийшли з Договору про ракети середньої і меншої дальності, "щоб приховати роботи, які Вашингтон здійснює" в його порушення.

Нагадаємо, Штати випробували першу крилату ракету наземного базування з досяжності більше 500 км, яка була заборонена ракетним договором. Так, випробування ракети з неядерною боєголовкою сталося у штаті Каліфорнія 18 серпня.