Ринки Харкова так чи інакше пов'язані з бізнес-оточенням Кернеса - депутат міськради Черняк

Більшість ринків у Харкові, які раніше створювалися як комунальні підприємства і були в комунальній власності, за останні 10 років усі приватизовані

На думку депутата Ігоря Черняка, ці ринки перейшли до приватних структур, переважна більшість з яких так чи інакше пов'язана з бізнес-оточенням Геннадія Кернеса.
 
"Створювати комунальний ринок, точніше підприємство, яке буде займатися комунальними ринками, логічно було б тоді, коли були комунальні ринки. Зараз їх немає, всі ринки приватні, і тут раптово створюється таке комунальне підприємство", - заявив депутат Харківської міськради, співзасновник "Харківського антикорупційного центру" Ігор Черняк, коментуючи створення КП "Міський торговельний ринок" для роботи з підприємцями ринку "Барабашово".
 
"Більшість ринків у Харкові, умовно кажучи, 10 років тому були комунальними, вони перебували в комунальній власності. Після того, як вони були приватизовані, ці ринки перейшли до приватних структур, переважна більшість з яких так чи інакше пов'язана з бізнес-оточенням Геннадія Кернеса, - розповів Ігор Черняк. - Тобто насправді дуже багато питань зі створенням цього КП, але вчора мер дав на ці питання досить вичерпну відповідь, тобто він пояснив своє бачення - він просто створює це КП, щоб за його рахунок мати сильніші позиції в конфлікті, який зараз розгортається (щодо ТЦ "Барабашово" - прим. ред.)".
 
Ігор Черняк також зазначив, що сам Геннадій Кернес на сесії міськради згадав, що в Харкові вже створене комунальне підприємство "Сучасне місто".
 
"Власне ті функції, які в розумінні Кернеса надаються цьому новому підприємству, дублюються - їх уже виконує "Сучасне місто". І тому велике питання, навіщо створювати нове комунальне підприємство з такими самими функціями, якщо вже є таке", - додав він.
 
Нагадаємо, що Харківська міськрада на сесії 21 серпня перейменував КП "Харків-Паливо" в КП "Міський торговельний ринок".