У Львові відкрили Меморіал пам'яті героїв Небесної сотні

У День держпрапора у Львові на вулиці Кривоноса-Замковій відкрили першу частину Меморіалу пам’яті героїв Небесної сотні

Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

"Станом на зараз побудована меморіальна стела, яку покрито кортеном. Побудовано три оглядові майданчики, встановлено таблички з портретами героїв Небесної Сотні, які гравійовані на нержавіючій сталі. Портерів героїв 107. Кожен портрет погоджений з родинами загиблих Героїв. Також проведено водовідведення та освітлення", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що меморіал складатиметься з двох частин: площі зі стелою на верхній терасі та пішохідного моста між пагорбами вздовж вулиці Кривоноса.

Народний депутат, голова Комітету Верховної Ради з питань культури і духовності Микола Княжицький відвідав відкриття Меморіалу героям Небесної сотні у Львові.

"Мені дуже боляче пригадувати Майдан. І я навіть після Майдану довший час не міг туди приходити, коли вже було мирне життя і я пам'ятаю, наприклад, свою розмову з Богданом Сольчаником, якого я знав, який був викладачем Українського католицького університету, фактично за день до того, як він загинув на Майдані.І пам'ятаю багатьох інших людей, яких вже немає. І пам'ятаю ту самовідданість і любов людей до життя і до України, які дуже рідко об'єднують українське суспільство, як об'єднали в той час", - сказав нардеп.

Друга частина Меморіалу - це міст через вулицю Кривоноса в бік парку Губернаторські вали. Цей проєкт реалізовуватиметься за інвестиційні кошти. Буде оголошено інвестиційний конкурс на будівництво канатної дороги, в рамках якого і відбуватиметься будівництво пішохідного моста пам’яті героїв Небесної Сотні. Проєкт будівництва моста зараз на експертизі.

Міст виводитиме на терасу з боку вулиці Замкової, де облаштовано площу і стелу, присвячену Героям Небесної Сотні.

Основний матеріал проєкту - кортен, який з часом змінює свою фактуру. Меморіал наповнено злаковими рослинами, які нагадують колоски пшениці.

Площа ділянки будівництва - 0,9140 га. Площа озеленення - 6980 кв.м. Меморіальна площа - 550 кв.м.