В ОПУ пояснили, через що Богдан позивається проти "Схем" та НСТУ

Глава Офісу президента Андрій Богдан позивається проти журналістів-розслідувачів через інформацію про нібито перетин ним 11 разів білоруського кордону за 2018 - початок 2019 року та 6 перетинів російського кордону із 2014 року

Про це йдеться у відповіді пресслужби Офісу президента на інформаційний запит, передає Укрінформ.

"У позовній заяві Андрій Богдан просить зобов’язати ПАТ "НСТУ" та згаданих журналістів (Наталію Седлецьку, Максима Савчука та Валерія Єгошина, - Ред.) спростувати недостовірну інформацію. Зокрема, у випуску програми стверджувалося, що протягом 2018 – початку 2019 року Андрій Богдан перетинав Білоруську повітряну ділянку кордону 11 разів. Крім того, повідомлялося, що нібито починаючи з 2014 року він 6 разів перетинав російський кордон і в аеропорту "Внуково" зафіксовано 3 вльоти і 3 вильоти юриста", - зазначили в ОПУ.

Богдан запевнив, що перед тим, як подавати судовий позов, він намагався врегулювати спір мирним шляхом: "за допомогою письмових вимог в позасудовому порядку, вказавши журналістам на помилковість їх тверджень".

За його словами, друга досудова письмова вимога про спростування недостовірної інформації була підкріплена копією офіційної відповіді Головного центру обробки спеціальної інформації ДПСУ.

В ОП стверджують, що, згідно з цим документом, у період з 12.04.2014 по 12.04.2019 Андрій Богдан перетнув кордон України в напрямку РФ та Республіки Білорусь лише двічі в травні 2014 року (один раз на виїзд 15.05.2014 та один раз на в’їзд 16.05.2014).

Нагадаємо, що Голова Офісу президента України Андрій Богдан подав позов до Шевченківського райсуду Києва проти журналістів-розслідувачів програми "Схеми" та Національної суспільної телерадіокомпанії України, які транслювали відповідне розслідування.