Понад тисячу людей утворили живий "вишиванковий ланцюг" до Дня Незалежності в Одесі

Одесити і гості міста, одягнені у вишиванки, провели сьогодні, 24 серпня 2019 року, в центрі Одеси багатотисячну акцію єднання, приурочену до Дня Незалежності України - вони утворили, взявшись за руки, традиційнмй щорічний "вишиванковий ланцюг"

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на Укрінформ.

"Вишиванковий ланцюг" розтягнувся від Приморського бульвару до пам’ятника "Золоте дитя" на морському вокзалі. В акції єднання взяли участь багато ветеранів АТО, громадські активісти. Усього 1248 одеситів та гостей міста", - сказала прес-секретар оргкомітету заходу Дар'я Полякова.

За її словами, у межах 11-го Вишиванкового фестивалю на Приморському бульварі відкрито виставку та ярмарок вишиванок, а одразу після "вишиванкового ланцюга" проведено "синьо-жовтий автопробіг" вулицями Одеси.

Читайте такожЯк Україна святкувала День Незалежності. ФОТОРЕПОРТАЖ

Окрім того, поряд з пам’ятником Дюку розмістили парти, і було проведено масовий "Диктант з української" під диктування відомого українського письменника Любка Дереша. Результати перевірки диктанту будуть оприлюднені у понеділок. Переможці отримають грамоти і призи.

З нагоди святкування Дня Незалежності на Приморському бульварі також  відкрито художню експозицію творів художника Олександра Грекова "Квантовий стрибок Шевченка", вулицями міста у ці дні курсує "патріотичний трамвай", тривають інші святкові заходи.