Буковинське містечко Сторожинець записало відеозвернення до Зеленського та Гройсмана

Жителі міста Сторожинець Чернівецької області звертаються до президента Володимира Зеленського та прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням про матеріальну допомогу в подоланні наслідків градобою, що серйозно пошкодив дахи домівок понад 2 тис. родин. Замість нової покрівлі люди досі змушені вкривати свої житла поліетиленовою плівкою

Відповідне відео у неділю, 25 серпня 2019 року, опублікувано порталом Сторожинець.info, передає Еспресо.TV.

"Штормовий вітер, грозова злива і крижаний град великих розмірів, наче черги кулеметних і гарматних снарядів, продіряв дахи, порозбивав вікна і повалив стелі у тисячах будинків Сторожинецької громади. Описувати повний масштаб завданої шкоди можна довго, але достатньо подивитись на фото і відео, яких доволі в мережі і на місцевих каналах. А ще дві цифри - більше 2500 звернень і більше 250 тисяч кв. м лише у житловому секторі реально відбирають мову.

Люди не розгубились. Почали допомагати один одному - морально, фізично, матеріально. Майстри ремонтних і покрівельних робіт, підприємці з продажу будівельних матеріалів, які не завищували цін або й ставили у ціну собівартість. Волонтери, які зголосились допомогти місцевій владі обробити всі звернення громадян, службовці і працівники, які працювали понаднормово… Та масштаб біди потребує втручання влади вищих щабелів", - зазначається у коментарі місцевих журналістів.