H&M, Chanel, Hermes, Nike підписали "модний пакт G7"

Глобальна мета підписантів пакту — досягти повної екологічної нейтральності до 2050 року

Про це пише Esquire, передає DT.

Угоду підписали під час саміту G7.

Три основних напрямки, прописані в Fashion Pact G7, — боротьба зі зміною клімату, проблема забруднення Світового океану та підтримання біологічного різноманіття.

Ініціативу, очолювану корпорацією Kering, крім неї підписала ще 31 модна і текстильна компанія. Це гіганти на кшталт Burberry, Prada Group, Capri Holdings (володіють Michael Kors, Jimmy Choo і Versace), PVH Corp. (туди входять Tommy Hilfiger, Calvin Klein і не тільки), Hermès і Chanel, спортивні бренди — adidas, Nike і Puma, мас-маркет (Gap Inc., H&M Group, Inditex), великі ритейлери (Galeries Lafayette, Matchesfashion, Nordstrom і Selfridges Group) і низка інших компаній.

Модні компанії зобов'язуються перейти на поновлювані джерела енергії — це дозволить значно скоротити викиди парникових газів.

Щоб зменшити забруднення океанічних вод, компанії відмовляться від використання одноразових пластикових предметів до 2030 року (як в операціях, пов'язаних з поставками продукції рітейлерам, так і безпосередньо в магазинах модних брендів).

Також бренди зобов'язуються елімінувати мікропластик, який утворюється при пранні синтетичних речей, — зокрема, за допомогою переходу на нові матеріали, які не виділяють його.

Нагадаємо, що на саміті G7 ООН вперше оголосила надзвичайний кліматичний стан на планеті.