Нетаньягу звинуватив Іран у терористичних атаках

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу обвинуватив Іран у терористичних атаках і заявив, що Ізраїль захищатиметься всіма необхідними засобами

Про це повідомляє ВВС.

"Іран працює за кількома напрямками для смертельних нападів на державу Ізраїль. Ізраїль і надалі захищатиме свою безпеку всіма необхідними засобами", - заявив прем'єр.

Коментарі Нетаньягу прозвучали після повідомлень про бомбардування іранських цілей підтримуваними Іраном ополченцями в Сирії, Іраку та Лівані.

Ізраїльські військові рідко визнають операції в Сирії, але в суботу заявили про нанесення удару по кількох об'єктах і запобігання іранської атаки на Ізраїль "з використанням безпілотників".

У неділю два безпілотники, які, за словами ліванської армії, були ліквідовані ізраїльтянами, розбилися в південному районі Бейрута Дахія, де домінує Хезболла. Один з безпілотників вдарив по будівлі, в якій знаходиться медіа-офіс Хезболли, а інший вибухнув і розбився неподалік, завдавши матеріальної шкоди.

Група палестинських бойовиків пізніше заявила, що Ізраїль також завдав удар по одній з їхніх позицій в долині Бекаа в Лівані. Ізраїль не підтвердив свою причетність до цих нападів, але президент Лівану Мішель Аун обвинуватив Ізраїль, заявивши, що це "схоже на оголошення війни".