Сенсорна кнопка для голосування не сертифікована, її термін придатності вийшов, - Разумков

Голова партії "Слуга народу" Дмитро Разумков заявив, що за однією з версій сенсорна кнопка не сертифікована, а її термін придатності вийшов

Про це повідомив голова партії "Слуга народу" Дмитро Разумков під час засідання підготовчої групи, передає Еспресо.TV.

"Ми сьогодні мали змогу завдяки апарату проводити тестування "Ради" (йдеться про ситему "Рада-9" - ред.,) в скороченому обмеженому режимі, але вона працювала. Ми повинні отримати від апарату інформацію також щодо того, що насправді сьогодні відбувається з системою, чи вона працює. Наскільки мені відомо, вона (система - ред., )працює. Мені важко відповісти згідно з яким провадження зараз проходять ці дії. Є декілька версій. Одна з них, що це пов'язано з так званою, сенсорною кнопкою, але щодо її функціонування, була вже інформація, що вона, на жаль, не сертифікована, її термін придатності вийшов", - cказав Разумков.

Крім того, Разумков висловив занепокоєння пов'язані з голосуванням депутатів. 

"Є ще одна велика проблема з якою мені, як майбутньому народному депутату, не хотілось би зіткнутися 29 серпня. Щоб при підготовці цих процесів ми не отримали проблеми з голосуванням, щоб ми могли з вами розпочати діяльність Верховної Ради IX скликання, так як це буде відповідати діючому законодавству. Бо, якщо ми повертаємось до сенсорної кнопки, то вона поки що не прописана у регламенті Верховної Ради України", - додав він.