Сюмар: Шуфрич на чолі Комітету зі свободи слова - це гарантії недоторканності проросійських ЗМІ в Україні

Голова парламентського Комітету зі свободи слова Вікторія Сюмар вважає, що Нестор Шуфрич у разі очолювання ним Комітету, буде виступати гарантом недоторканності проросійських ЗМІ в Україні

Про це вона заявила в ефірі Еспресо.TV.

"Як на мене, це гарантії недоторканості проросійських ЗМІ в Україні. І, можливо, це перший крок до того, що в Росії називають "налагодженням культурних та інформаційних зв'язків", оскільки в Кремлі розуміють, що будь-яку інтервенцію можуть забезпечити тільки коли є лояльність громадян, а цю лояльність формують ЗМІ, і зокрема,  проросійські ЗМІ, які сьогодні концентрує в своїх руках Медведчук. Концентрація там ще і комітету з питань свободи слова, це не тільки іронія, це, я думаю, момент стратегії, оскільки саме представники "За життя" робили все можливе, щоби комітет попереднього скликання під моїм керівництвом не міг виконувати свої функції, і Василь Німченко судився зі мною за право комітету взагалі розглядати на комітеті такі питання, як порушення  прав журналістів - зокрема, з приводу Михайла Ткача з Радіо Свобода і інших справ. Тому можна собі уявити, в який спосіб і які ЗМІ буде захищати Нестор Шуфрич  на цій посаді. Як на мене, це не має нічого спільного із захистом українського інформаційного простору", - вважає парламентар.

На думку Сюмар, дуже достойфною кандидатурою на посаду очільника Комітету зі свободи слова був би Сергій Рахманін - відомий журналіст і обраний депутат від партії "Голос".