Гончарук окреслив основні кроки для економічного зростання

Для зростання української економіки потрібно перш за все здешевити ресурси

Про це заявив кандидат у прем'єр-міністри України Олексій Гончарук виступаючи у стінах Верховної Ради, повідомляє Еспресо.TV.

"Перед цим новим урядом стоїть головна проблема - економічне зростання. Нам потрібно зростати - не по 2-3%, а мінімум по 5-7%. Це дозволить нам потроху наближатися до того рівня, який зараз прийнятний в світі. Що потрібно для економічного зростання? Ми всі ці рецепти насправді знаємо. Для економічного зростання - до речі, це має нам дати мільйон робочих місць - потрібні для початку дешеві ресурси. У нас дуже дорогі ресурси, нам не вірять як країні. Не вірять тому, що ми дуже довго поводили себе так, що ми не дуже заслуговували на довіру. Це потрібно змінити", - сказав Гончарук.

За словами майбутнього глави уряду в Україні може бути іпотека в гривні під 12-13%, і це абсолютно точно можна зробити наступного року.

"Вже цього року може знижатися відсоткова ставка за кредитами. Люди почнуть робити бізнес. Це може запустити будівництво і промисловість. Дешеве кредитування - це одна з тактичних цілей, які ми поставимо перед собою найближчим часом. Звичайно, не можна втручатися в незалежніть НБУ - ми це дуже добре розуміємо. Це неполітичний орган, і їх незалежність в принципі є основою макростабільсті країни. Її підривати не можна, нам не будуть вірити. Але уряд має знаходитися в постійному діалозі з НБУ, щоб вони не були надто консервативними. Щоб вони відпускали іноді, іноді давали можливість трохи більше знизити кредитну ставку для того, щоб люди могли отримати ресурси і використати їх для своєї власної справи,для купівлі житла, і т.д.Ми це будемо робити", - зазначив він.