Вибух в Дрогобичі: поліція затримала двох працівників комунального підприємства

Поліцейські затримали двох працівників комунального підприємства у межах розслідування про обвал частини житлового будинку у Дрогобичі, через який загинули 8 людей

Про це повідомляє Громадське з посиланням на прес-службу Нацполіції у Львівській області.

“Затримали двох працівників комунального підприємства, 57-річного місцевого мешканця та 60-річну жительку Дрогобича. Невдовзі вирішиться питання про обрання їм міри запобіжного заходу.

Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено позбавлення волі терміном від 2 до 5 років без права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого”, - зазначили у поліції.

За фактом обвалу частини житлового будинку поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст.270-1 (умисне знищення або пошкодження об'єктів житлово-комунального господарства) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 5 до 12 років позбавлення волі.