Пожежа у "Токіо Стар": родинам загиблих виділили по 100 тис. грн

Родинам загиблих під час пожежі в одеському готелі "Токіо Стар" нададуть матеріальну допомогу обсягом по 100 тисяч гривень

Про це повідомив директор департаменту економічної політики і стратегічного планування Одеської облдержадміністрації Дмитро Радулов, передає Укрінформ.

"Обласна державна адміністрація надасть матеріальну допомогу в обсязі 100 тисяч гривень кожній із родин жертв пожежі в готелі “Токіо Стар”. Крім того, компенсацію в розмірі 50 тисяч гривень буде надано тим пожильцям готелю, яких було госпіталізовано до реанімаційного відділення і опікового центру міськлікарні №10", - зазначив Радулов.

За його словами, допомогу нададуть до кінця поточного тижня, відповідно до заяв членів родин загиблих та пацієнтів опікового центру. Родичам також належить подати певні дані, що засвідчують ступінь спорідненості з жертвами пожежі.

Своєю чергою, представник жертв трагедії - юрист Артем Булгару заявив, що співвласник згорілого готелю Вадим Чорний відмовився надати будь-які компенсації родичам жертв пожежі та самим пожильцям, постраждалим від вогню.

Водночас адвокат Чорного уточнив під час засідання Апеляційного суду Одеської області, який санкціонував арешт підсудного на період слідства, що Чорний не вважає себе винуватцем пожежі на другому поверсі готелю "Токіо Стар".

Бізнесмен Чорний не є бенефіціарним власником чи директором готелю, а приміщення другого поверху належать його діловому компаньйону Сергію Дурачу, додав адвокат Денис Пономаренко.