Коломойський про українську економіку: "ми досягли дна і пробиваємо його"

У президента України Володимира Зеленського уряд має заточитися лише на одне: зниження цін і тарифів та перезапуск економіки, те, що робили на Заході під час останньої кризи 2008-2009 років

Про це олігарх Ігор Коломойський розповів в інтерв'ю Цензор.Нет

"Підняти ВВП можна, повернувши Донбас. Тоді виходить, що сам по собі Донбас дає ВВП, ще й синергія з ним дає ВВП. У Зеленського уряд має заточитися лише на одне: зниження цін і тарифів та перезапуск економіки, те, що робили на Заході під час останньої кризи 2008-2009 років. Глава Федеральної резервної системи США Алан Грінспейн казав, Що бувають такі часи, коли гроші треба розкидати з вертольота. Облікова ставка вниз, грошей, скільки хочеш, виробництво треба запустити, виробляти товари та працювати на позитивне сальдо зовнішньої торгівлі", - розповів Коломойський.

За його словами, спочатку має бути доктрина виходу із кризи, аби метою було повернення українців із заробітків додому.

"Ситуація, в яку ми потрапили - важка, ми на дні. Ми не просто досягли дна - ми його пробиваємо. Складність для Зеленського - в ризиках політичної ситуації. Але план перемог прорахувати легко, тому що легко вибудувати лінійну модель виходу з кризи. Потрібно параметри поставити. Я хочу, щоб метою стала кількість українців, які повернулися із заробітків жити і працювати у свою країну. Поставити завдання треба прикордоннику Дейнеку, він щодня має давати зведення: стільки повернулося, стільки виїхало. Кожен день бери просто сальдо тих, хто виїхав і приїхав. Ось ти стежиш за цим і розумієш, правильно ти робиш чи ні, це об'єктивний показник", - резюмував олігарх.