"ІД" повернулася в Сирію і зміцнила свої позиції в Іраку, - Пентагон

За даними Міністерства оборони США, бойовики терористичного угрупування "Ісламська держава" повертаються до Сирії і зміцнюють свої позиції в Іраку

Про це йдеться в доповіді генерального інспектора Пентагону Гленна Файна про проведення спецоперації "Непохитна рішучість".

"Незважаючи на втрату свого територіального „Халіфату“, в цьому кварталі Ісламська держава зміцнила свої можливості для повстанської діяльності в Іраку і відроджується в Сирії", - йдеться в документі.

У Пентагоні зазначили, що зміцнення позицій "ІД" стало можливим, оскільки сили Іраку і Сирії, підтримувані США, не здатні на довгострокові операції проти бойовиків угруповання.

У документі також наголошено, що скорочення американського військового контингенту зменшило підтримку партнерів США в Сирії, тоді як вони потребують більшої підготовки та кращого обладнання.

Крім того, через скорочення кількості американських військових Вашингтон і його союзники не змогли уважно стежити за табором для біженців Аль-Холь, що дозволило ідеології "ІД" поширитися в ньому.

За даними Пентагону, терористична організація, ймовірно, також відновлює свої фінансові мережі в обох державах. У відомстві додали, що "ІД" зберігає від 14 до 18 тисяч бойовиків в Іраку і Сирії, серед яких до трьох тисяч іноземців.