"Безвідповідальність найвищого ступеню". Трамп виклав у мережу таємний супутниковий знімок, - CNBC

Написавши у п'ятницю, 30 серпня, на персональній сторінці у Twitter про те, що США не мають жодного стосунку до вибуху ракети в Ірані, президент США Дональд Трамп додав до повідомлення фотографію засекреченого супутникового знімка

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на американський телевізійний канал CNBC

"Малюнок, доданий до повідомлення Дональда Трампа у Twitter, виглядає як світлина, зроблена з фізичної копії супутникового знімка з п’ятничного розвідувального зведення", - повідомляє телеканал з посиланням на посадовця міноборони США.

Експерти повідомили CNBС, що знімок, вірогідно, не був призначений для публікації у публічному просторі.

"Саме якість фотографії змусила багатьох експертів з національної безпеки здійняти брови. За їхніми словами, супутникові фотографії такої чіткості майже ніколи не публікуються", - додають журналісти. 

Канал цитує експертку центру Open Nuclear Network Меліссу Ганам, яка переконана, що "взагалі-то не мала би побачити щось настільки якісне»"За її словами, президент США "не мав би розповсюджувати таке". 

За її словами, знімок був, імовірно, знятий з висотного літального апарата з технологією трекінгу, наприклад RC-135S Cobra Ball чи з апарата схожого типу. 

Читайте також: Віталій Портников: Зеленський зіткнувся з ультиматумом Трампа

Оскільки йдеться про знімок секретного об’єкта в Ірані, експерт з нерозповсюдження ядерної зброї і редактор Nonproliferation Review Джошуа Поллак допускає, що публікація знімка "матиме глобальні наслідки", і вважає її "безвідповідальністю найвищого ступеню".