"У присутності чоловіка будь-якого віку треба стояти, шанобливо схиливши голову". В Інгушетії видали правила поведінки для жінок

Мерія Магаса, столиці Інгушетії (РФ), випустила брошуру "Етикет поведінки інгушів (інгушок) в громадських місцях"

Її примірники роздадуть молоді в людних місцях Магаса й планують також видати школярам, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Кавказ.Реаліі.

Текст на кожній сторінці написаний російською, інгушської та англійською мовами і, як пояснив мер Магаса Беслан Цечоєв, розповідає туристам і місцевим жителям про існуючі в республіці традиції в частині поводження на людях.

"Ми тезисно розписали найважливіше. У кожному правилі закладено глибокий сенс", - заявив міський голова.

У самій брошурі пояснюється, що "звичаї і цінності навколо стрімко перетворюються", тому мерія і випустила рекомендації "для пропаганди традиційних інгушських цінностей".

Брошура забороняє інгушській молоді:

"По твоїй поведінці судять про тебе, твою родину, твій народ", - наголошують автори брошури.

Також не рекомендується їсти і пити на ходу, регламентується одяг.

"Шляхетний ингуш не вийде за межі свого будинку на босу ногу. Вважається непристойним чоловікові і жінці носити обтягуючий одяг. Оголення засуджується, а строгість в одязі цінується", - йдеться у брошурі.

Побачивши старшого за віком, той хто йде йому на зустрі, має зупинитися і поступитися йому дорогою, навіть якщо людина, яка йде назустріч, є хоч на один день старшою за нього.

Окремі правила стосуються інгушських жінок.

"Жінка повинна знати своє почесне жіноче місце, - сказано в рекомендаціях. - Жінка будь-якого віку повинна поступатися чоловікові будь-якого віку. Жінку прикрашає сором'язливість, ввічливість, спокійний тон і дотримання дистанції з чужими чоловіками. Жінці не личить кричати, голосно сміятися".

Ці правила ілюстровані фото: двоє чоловіків сидять на лавочці, а перед ними, схиливши голови, стоять дві жінки в закритих довгих сукнях, з хустками на головах.

За словами мера Магаса, в рекомендаціях інгушським жінкам, які є в брошурі, дискримінації по відношенню до них немає.

"Жінка встає, показує повагу до чоловіка, навіть юного, незалежно від віку. Навіть доросла жінка встає при людях і показує повагу до підлітка. Це бачать молоді дівчата і виховуються в дусі поваги до чоловіків", - пояснив він.