Гончарук розповів про пріоритети програми нового уряду

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук під час наради у президента розповів про першочергові цілі діяльності свого уряду та особливості урядової програми

Про це повідомляє Еспресо.TV.

"Серед важливих термінових завдань на наступні пару тижнів - підготовка до візиту МВФ, підготовка до переговорів по транзиту газу, підготовка державного бюджету на наступний рік, підготовка реформи управління державними активами і великої приватизації, запуск інструментів стимулювання енергоефективності - досить опалювати космос , нам потрібно щось з цим зробити: менше витрачати, менше втрачати власних грошей на цьому, подолання рейдерства. За наступний місяць - у нас є чудова на мою думку команда в міністерстві юстиції - задача: історія з рейдерством, з цими махінаціями в реєстрах має піти в минуле назавжди. І все має бути зроблено терміново", - сказав він.

За словами голови уряду, до кінця місяця Кабмін працює, над програмою діяльності уряду, яку має представити парламенту. Там буде детально описати - з вимірюваністю, показниками, відповідальними, строками - як само уряд збираємється досягати озвучених цілей. Ця програма збереже загальний курс на євроінтеграцію, євроатлантичну інтеграцію. Але осоливість цієї програми буде полягати в тому, що ми спробуємо її написати за допомогою IT-інструменту", зазначив голова уряду.

"Наша амбіція - щоб це була перша програма уряду українського, яка буде написана не на папері, а за допомогою програми компютерної. Щоб її можна було потім вимірювати по показниках ,щоб її суспільство бачило і могло онлайн контролювати, який прогрес ми досягаємо у реалізації цієї програми. Ця програма буде більш людиноорієнтованою. Це означає, що будь-яка реформа буде сприйматися нами не крізь призму ухвалення закону, створення органів, а крізь призму того. наскільки кращим стане життя людини внаслідок цієї реформи. Для цього ми вже розробляємо так званий державний стандарт універпсальний. Там буде описано, за скільки має доїхати швидка, за скільки дитина має добратися до школи, наскільки швидко має відреагувати пожежна команда і т.д. Ми спробуємо описати життєві ситуації, в які втручається держава. і максимально їх виміряти. Це для нас буде індикатором, ми зрозуміємо стандарт, який ми маємо забезпечити, і будемо працювати над тим,щоб кожнам реформа наближала нас до цього стандарту", - резюмував він.