У "Голосі" розкритикували злиття МінТОТ та Міністерства у справах ветеранів

У політсилі вважають, що об'єднання міністерств з питань ветеранів та тимчасово окупованих територій створює додаткові проблеми для ветеранських спільнот, а не вирішує чинні

Про це йдеться на сайті партії "Голос".

Так, політсила закликала уряд та більшість переглянути рішення щодо об'єднання міністерств з питань ветеранів та з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України. 

"Рішення, ухвалене під час поспішного і непрозорого формування Кабінету міністрів, уповільнить роботу над вирішенням проблем ветеранської спільноти, голос якої повинен впливати на роботу уряду уже сьогодні", - наголосили в "Голосі".

"Минулого року ветеранські спільноти, активісти та експерти доклали величезних зусиль для створення міністерства ветеранів. Ми зробили це, щоб проблеми людей, які захищали країну від російської агресії, були у фокусі роботи урядовців. Ми здолали спротив тодішніх політиків і чиновників і мали сподівання, що міністерство ветеранів запрацює на повну з наступного року, зможе повноцінно допомагати ветеранській спільноті. Рішення про об'єднання міністерств відкидає нас на кілька років назад — адже тепер працівники двох новостворених інституцій займатимуться адміністративними питаннями, а не проблемами ветеранів, переселенців, та громадян які залишились на окупованих Росією територіях", - зазначила народна депутатка, член фракції "Голос" Леся Василенко.

Адміністративні та бюджетні питання міністерств та їх працівників, а не ветеранів, стануть першими викликами і для новообраної міністра Оксани Коляди, і для персоналу міністерств. В цих умовах повноцінну роботу над вирішенням проблем ветеранів міністерство розпочне не раніше середини наступного року.