Ураган "Доріан": у Південній Кароліні та Джорджії почалась евакуація (відео)

Губернатор штату Південна Кароліна Генрі Макмастер в неділю віддав розпорядження про обов'язкову евакуацію жителів прибережних районів через наближення урагану "Доріан"

Про це повідомило агентство Associated Press.

За словами глави штату, евакуація почнеться в обід понеділка. Агентство зазначає, що даний наказ торкнеться близько мільйона осіб.

Губернатор штату Джорджія Брайан Кемп у неділю видав наказ про обов'язкову евакуацію в прибережних районах через наближення урагану "Доріан". Відповідний документ він опублікував на своїй сторінці в Twitter. Жителям шести округів штату, розташованих уздовж Східного узбережжя США, наказано евакуюватися, починаючи з полудня понеділка.

"Люди, що проживають на схід від автотраси 95..., після полудня завтра повинні евакуюватися через ураган "Доріан", - зауважив Кемп. Він рекомендував жителям Джорджії бути напоготові та дотримуватись всіх запобіжних заходів.

Губернатор застеріг, що повалені дерева та лінії електропередачі, підтоплення, які неминуче викличе ураган, поставлять під загрозу мережу автодоріг і мостів на узбережжі штату. Як результат, багато жителів ризикують опинитися в повній ізоляції, якщо не поспішати покинути свої будинки.

Режим надзвичайної ситуації діє в Джорджії, а також у штатах Флорида, Північна Кароліна і Південна Кароліна.

За останніми даними Національного центру за спостереженням за ураганами США, "Доріан", що сформувався в Атлантичному океані, посилився до максимальної п'ятої категорії за шкалою Саффіра - Сімпсона. Ураган знаходиться у 250 км на схід від міста Вест-Палм-Біч (штат Флорида) і рухається в західному напрямі зі швидкістю близько 2,2 м/с. Максимальна швидкість вітру в зоні стихії перевищує 82,7 м/ с.

Узбережжя Флориди "Доріан", як очікується, досягне до вечора понеділка. Близько 148,5 тис. жителів цього штату наказано евакуюватися з округу Сент-Джонс, починаючи з ранку в понеділок.