Військова допомога США залежатиме від боротьби з корупцією в Україні, - Пенс

Віце-президент США Майк Пенс заявив, що Вашингтон і надалі підтримуватиме Україну, але в той же час там хочуть бачити прогрес у боротьбі з корупцією

Про це він сказав під час прес-конференції у Варшаві, повідомляє Укрінформ.

"США міцно стоять на стороні України і так буде і надалі: ми будемо підтримувати територіальну цілісність і суверенітет України. Але одночасно президент Трамп підкреслив, що є проблеми з питаннями корупції", - зазначив Пенс.

За його словами, перед прийняттям Трампом рішення про надання подальшої військової допомоги Україні американська сторона хотіла почути інформацію про стан боротьби з корупцією в Україні. На зустрічі з Володимиром Зеленським Пенс її отримав і обіцяв передати Дональду Трампу.

"Президент Трамп хоче бути впевненим, що ці гроші підуть на інвестиції, які посилять безпеку і стабільність України", - додав він.

Він зазначив, що настав час, щоб європейські партнери також більшою мірою долучилися до інвестицій і підтримали Україну в захисті суверенітету і відновлення країни.

Пенс також закликав Зеленського, щоб той апелював до європейських партнерів до більшої співпраці у військовій сфері з Україною.

Раніше видання Politico з посиланням на джерело в Білому домі повідомило, що президент США Дональд Трамп попросив свою адміністрацію переглянути програму військової допомоги Україні.

У той же час, за даними Politico, Пентагон вважає за доцільне продовжити надання військової допомоги Україні.

Радник Трампа Джон Болтон пообіцяв, що США найближчим часом вирішать питання про надання військової допомоги Україні.