Зеленський хоче ухвалити новий Трудовий кодекс до 1 січня

2 вересня під час зустрічі з керівництвом Верховної Ради, Кабінету Міністрів і правоохоронних органів президент України Володимир Зеленський заявив, що необхідно ухвалити новий Трудовий кодекс України до 1 січня 2020 року

Про це повідомляється на  сайті глави держави.

Крім того, за словами Зеленського, слід звузити сфери неформальної зайнятості, зокрема, збільшити відповідальність за тіньове ведення господарства.

Поза тим,  до січня, планується затвердити план з дерегуляції та переведення надання дозвільних документів в електронну форму. Також в електронний вигляд мають бути переведені топ-30 найбільш популярних сервісів для громадян і бізнесу. Також, слід спростити порядок і зменшити вартість підключення для громадян і бізнесу до електричних і газових мереж, якими володіють приватні монополісти.

На додачу, для реалізації проєкту “Держава у смартфоні” президент вважає за необхідне провести повний аудит державних реєстрів та їхнє упорядкування, здійснити верифікацію та встановлення тотожності даних про громадян у базових реєстрах і поширення унікального ідентифікатора для пов’язаних даних.

Зеленський наголосив, що  необхідно створити умови для проведення електронних виборів та електронного перепису населення.

Також серед пріоритетів - прискорення наповнення Єдиного державного демографічного реєстру; запровадження єдиного порталу електронних послуг, електронного кабінету громадянина з доступом до інформації про себе з реєстрів і запровадження електронних послуг „єМалятко”, ID14 та eHealth.