Слідчі Нідерландів написали листа ГПУ, де просять не віддавати РФ причетного до знищення MH17 Цемаха

Прокуратура Нідерландів закликає Україну не допустити передачу Росії підозрюваного у справі про знищення рейсу MH17 Володимира Цемаха

Про це повідомляє NRC Handelsblad, передає УНІАН.

Бойовика називають "головним свідком" у розслідуванні обставин знищення MH17.

Голова Міжнародної слідчої групи (JIT) Фред Вестербеке надіслав листа Генеральній прокуратурі України, в якому йдеться, що на підставі інформації, яка стала доступною нещодавно, нідерландська прокуратура тепер вважає Цемаха "підозрюваним".

Читайте також: "Я цей "Бук" ховав. Я Вам покажу навіть, де він стояв і де я його забирав". Журналісти показали зізнання Цемаха у справі малазійського "Боїнга"

Зазначається, що в Україні не відповіли на лист Вестербеке.

"Представник відомства наголосив, що Цемах перебуває в українській в’язниці за звинуваченнями в українській справі. Його затримали не через участь у знищенні MH17, а за те, що він воював проти України на боці Росії. Тож Київ має повне право вирішувати, обмінювати його чи ні", - повідомила нідерландська сторона.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Путін затягує обмін полоненими, вимагаючи видачі підозрюваного в причетності до катастрофи МН17 Цемаха. 9 серпня стало відомо, що Цемаха включили в список на обмін полоненими

Нагадаємо, в кінці червня СБУ затримала колишнього начальника ППО бригади бойовиків "ДНР" Цемаха. Секретар РНБО Олександр Данилюк заявляв, що Цемах володіє цінною інформацією про причетність Росії до катастрофи літака Malaysia Airlines на Донбасі.