Станиця Луганська: українська сторона завершила демонтаж фортифікацій біля зруйнованого мосту

3 вересня українська сторона завершила демонтаж фортифікацій біля зруйнованого мосту в Станиці Луганській, але сторона ОРЛО своїх зобов'язань не виконала

Про це повідомляється на сторінці Луганської обласної державної адміністрації у Facebook.

Поза тим, у повідомленні наголошується, що з непідконтрольної українському уряду сторони демонтаж споруд, необхідних для будівництва мосту, не здійснено.

"Візуально з української сторони можна бачити, що зі сторони т. зв. ЛНР на відстані приблизно 10 метрів від зламу мосту розташована будка типу "кунг", де нанесено літери "СЦКК". Ця будка буде створювати реальні перешкоди під час будівництва мосту. І тому стверджувати, що т. зв. ЛНР демонтувала всі свої споруди на зламі мосту, буде зарано", - заявляють в обладміністрації.

Також 3 вересня піротехнічні підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій здійснювали перевірку й очищування від вибухонебезпечних предметів ґрунтової дороги, яку планують використовувати як технологічну для під'їзду будівельної техніки в нижній частині мосту.

"Обстежена майже вся дорога, але приблизно за 200 метрів від зламу мосту роботи було зупинено тому, що через СММ ОБСЄ не надійшли гарантії безпеки зі сторони т.зв. ЛНР", - йдеться у повідомленні.

Представник української сторони СЦКК повідомив спостерігачам СММ ОБСЄ про готовність прибирання території під мостом для проведення надалі відновлення зруйнованої частини об'єкта.

"Не отримавши від представників СММ ОБСЄ надання гарантій безпеки зі сторони т.зв. ЛНР, наша сторона роботи під мостом сьогодні не проводила", - розповіли в обладміністрації.