У ДТП загинув легендарний український бард Василь Жданкін

У Кременці, що на Тернопільщині, внаслідок ДТП загинув володар гран-прі фестивалю "Червона рута" 1989 року легендарний український кобзар Василь Жданкін

Про це у Facebook повідомив журналіст Михайло Маслій.

"В останні роки співак облюбував їзду на скутері, його часто можна було побачити за кермом у місті чи дорогою на дачу, якою так пишався, адже природа там була нерукотворної краси. 2 вересня 2019 року, приблизно біля 20 години вечора, він, як виявилося, востаннє виїхав на ньому з рідної хати, легкова машина збила його на смерть за якихось кількасот метрів від домівки, аварія трапилася там, де видавалося, не могла би ніколи статися", - написав Маслій.

Зазначається, що кобзареві був 61 рік. 

Бард співав баритоном й акомпанував собі на кобзі. У його репертуарі пісні на вірші українського лемківського поета Богдана-Ігора Антонича. А також на вірші українських класиків та сучасних поетів: Тараса Шевченка, Григорія Сковороди, Богдана Лепкого, Івана Малковича, Едуарда Драча.

Нагадаємо, що восени 1989 року на заключному концерті фестивалю "Червона Рута" Жданкін вперше заспівав "Ще не вмерла Україна" публічно.