За зняття недоторканності треба голосувати, якщо буде заборона переслідувань за політичну діяльність, - Княжицький

Голосувати за зняття депутатської недоторканності потрібно лише, якщо буде записано, що переслідувати депутата за політичну діяльність заборонено

Про це заявив народний депутат від "Європейської солідарності" Микола Княжицький у Facebook.

"Чи потрібно голосувати сьогодні за зняття недоторканості без врахування рекомендацій Венеційської комісії? Оскільки більшість популістів вважає, що "так, бо люди цього хочуть" - я пишу НІ. .... Якби у змінах до Конституції було написано, що переслідування за політичну діяльність заборонене, я б голосував. Бо за кримінальні злочини повинні відповідати всі. Але у пропонованому варіанті сказано, що депутат не несе відповідальності тільки за виступ з трибуни. А це означає, що за виступ на мітингу , на телеканалі у час, коли, наприклад президент здаватиме майбутнє України і її незалежність кожного, хто проти можна буде ув'язнити, прийнявши попередньо аналог законів 16 січня", - написав нардеп.

Княжицький вважає, що голосувати потрібно лише, якщо буде записано, що переслідувати депутата за політичну діяльність заборонено.

"Мені складно переконувати колег, для яких тимчасовий імідж важливий і які, з моєї точки зору недооцінюють небезпек, які несе ця влада Україні", - додав він.