На Дунаї розпочались українсько-румунські навчання “Ріверайн – 2019”

4 вересня в Румунії розпочались двосторонні українсько-румунські навчання “Ріверайн – 2019” за участі підрозділів Військово-Морських сил ЗСУ, Морської охорони ДПСУ, Морських сил та берегової охорони Румунії

Про це повідомляє пресслужба ВМС ЗСУ у Facebook.

Зазначається, що мета заходу - відпрацювання спільних дій багатонаціональних катерних тактичних груп в акваторії річки Дунай для підвищення рівня їх взаємосумісності та спроможностей.

Від Військово-Морських сил ЗСУ в цьогорічних навчаннях беруть участь малі броньовані артилерійські катери “Аккерман” та “Вишгород”, навчальний катер “Сміла” та вертоліт Мі-14, від румунської сторони – 2 броньованих патрульних катери, два річкових тральщики, один патрульний катер та річковий буксир.

Загалом двосторонні навчання проходитимуть протягом трьох днів в акваторії річки Дунай, де українські та румунські колеги спільно відпрацюють основні елементи по забезпеченню безпеки у протоках та річкових секторах.

Навчання триватимуть до 6 вересня та включатимуть в себе такі основні елементи, як тактичне маневрування, протимінні дії, пошук та рятування людини, що впала за борт й доглядова операція.