Справа MH17: Цемаха відпустили під особисте зобов'язання

Ексначальника ППО бригади найманців РФ Володимира Цемаха, який може бути причетним до знищення пасажирського авіалайнера MH17 в небі над Донбасом улітку 2014 року, відпустили з під варти

Відповідне рішення ухвалив Київський апеляційний суд, передає Еспресо.TV

"Тепер за життя Цемаха відповідатиме сам пан Цемах. Підозри обґрунтовані підтверджуються доказами. Вважав, що тримання під вартою при таких обставинах є єдиними доцільним запобіжним заходом. Може бути загроза життю, оскільки досить багато уваги йому приділяються в контексті розслідування збиття. Він є важливим елементом встановлення істини. Згадаємо, що наш північний сусід досить жорстко поводився з небезпечними для себе особами", - розповів прокурор.

Нагадаємо, що Цемах підозрюється в участі у діяльності терористичних організацій й організації вчинення терористичного акту, внаслідок якого загинули українські військовослужбовці. 

Читайте також: "Я цей "Бук" ховав. Я Вам покажу навіть, де він стояв і де я його забирав". Журналісти показали зізнання Цемаха у справі малазійського "Боїнга"

Раніше ЗМІ повідомляли, що Путін затягує обмін полоненими, вимагаючи видачі підозрюваного в причетності до катастрофи МН17 Цемаха. 9 серпня стало відомо, що Цемаха включили в список на обмін полоненими

Наприкінці червня СБУ затримала колишнього начальника ППО бригади бойовиків "ДНР" Цемаха. Секретар РНБО Олександр Данилюк заявляв, що Цемах володіє цінною інформацією про причетність Росії до катастрофи літака Malaysia Airlines на Донбасі.