Біля українсько-російського кордону завершується формування трьох нових дивізій РФ, - Скібіцький

Нині завершується формування трьох нових російських дивізій поблизу українського кордону, що велося з 2015 року

Про це розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький в інтерв'ю Укрінформ.

За його словами, всі загрози визначені в документах, зокрема, у Воєнній доктрині, але є загрози, які на сьогодні залишаються актуальними і які потрібно не просто відслідковувати, а потрібно здійснювати заходи щодо їх нейтралізації або недопущення підвищення їх рівня.

"По-перше, одна з основних загроз – це загроза територіальній цілісності України і можливість відновлення широкомасштабних бойових дій, а то й навіть широкомасштабної збройної агресії проти нашої держави. Вона залишається, і РФ підтримує високий рівень цієї загрози за рахунок нарощування угруповань своїх військ. На сьогодні, починаючи з 2015 року, вже по суті завершується формування трьох російських дивізій біля нашого кордону – це 3-тя, 144-та та 150-та мотострілецькі дивізії", - пояснив Скібіцький 

Він додав, що продовжується формування 8-ї армії у Південному військовому окрузі, "яка безпосередньо буде діяти на нашому напрямку".

"І згідно з планами, які існують в РФ, основні заходи заплановано завершити вже у кінці 2019 – початку 2020 року. Тобто це ті заходи, які дозволять мати боєготові з’єднання, здатні діяти на нашому напрямку", - зазначив представник розвідки.