Одеські депутати збирають підписи, щоб переглянути звільнення Ройтбурда

Група одеських депутатів розпочала збір підписів за скликання позачергової 27 сесії облради, аби повторно переглянути доцільність розірвання контракту з директором Одеського художнього музею Олександром Ройтбурдом

Про це повідомив голова депутатської фракції ВО "Батьківщина" в Одеській облраді Олег Радковський, передає Укрінформ.

"Ми вирішили почати збір підписів за проведення позачергової сесії облради, щоб повторно розглянути питання про керівництво художнього музею. У середу це питання було розглянуто на 26-й сесії без попереднього обговорення на профільній депутатській комісії і внесено до порядку денного з голосу. Ми вважаємо, що слід обговорити результати роботи директора музею Олександра Ройтбурда і відхилити необґрунтоване рішення про розірвання з ним контракту", - зазначив Радковський.

За його словами, 26-а сесія облради збиралася поспіхом.

"Я ледве встиг добратися, щоб взяти участь в роботі сесії. Питання про директора музею Ройтбурда в порядку денному не було. Я і більшість членів фракції проголосували проти необгрунтованого звільнення Ройтбурда з посади, а два депутати нашої фракції після голосування відкликали свої голоси, подані за розірвання контракту з директором музею", - розповів Радковський.

Поза тим, сам Ройтбурд додав, що разом з адвокатом Олександром Щукіним оскаржить рішення 26-ї сесії в суді.