Суддя Антикорсуду розповів про початок роботи суду та коли чекати на перші вироки

Суддя Вищого антикорупційного суду Маркіян Галабала розповів про початок роботи суду, кількість справ, які чекають на суддів, та коли очікувати на перші вироки

Про це він сказав у коментарі Еспресо.TV.

"З сьогоднішнього дня лише почнуться надходження справ з прокуратури з обвинувальними актами, і так само можливо надходження справ з інших судів України, які до того розглядали корупційні справи, які підсудні нам. І безумовно, після того, як справи поступлять сюди, відбудеться їх авторозрподіл між суддями і між колегіями. Відповідно. лише після того почнеться їх дослідження конкретними суддями, конкретними колегіями, і будуть виносити вже на засідання судові", - сказав суддя.

"За попередніми підрахунками, є приблизно 200 справ, в яких досудове розслідування здійснювалося НАБУ, які зараз розглядаються в інших судах України, і які мають надійти сюди. І, за інформацією, яка була поширена у ЗМІ, прокуратура готова нам надати нових приблизно 200 справ", - повідомив правник.

За словами Галабали, для 38 суддів ВАКС, це досить велика кількість справ, і обсяг часу, який піде на їх дослідження і розгляд, буде немалим.

"Навряд чи варто очікувати вироків по справах раніше початку наступного року", - підсумував суддя.