У ДПСУ спростували заяву Лукашенка про "наглухо закритий кордон"

Раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляв, що Мінськ був змушений закрити кордон з Україною через потік зброї, що хлинув із цієї країни

Про це заявив в ефірі ObozTV спікер Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

"Нині українські пункти пропуску на кордоні з Білоруссю працюють у штатному режимі. Ми не фіксуємо збільшення накопичення транспорту через якесь уповільнення дій прикордонників Білорусі. Черг на пунктах пропуску на виїзд із Білорусі немає. Крім того, ми не фіксуємо збільшення кількості відмов громадянам, які їдуть до Білорусі з України, і щоб вони поверталися в зворотному напрямку", – зазначив речник ДПСУ.

Демченко наголосив, що у 2017-2019 роках на кордоні України з Білоруссю зафіксували зменшення кількості випадків виявлення зброї.

Спікер пояснив, що у випадку перекриття прикордонних пунктів пропуску білоруська сторона повинна була повідомити про це Україну.

"Можливо, вони проводять посилені заходи прикордонної безпеки, однак заяви про те, що йде потік зброї з України, не відповідають дійсності. Ми не отримували від білоруської сторони підтвердження фактів, що саме з України незаконно намагалися перевозити зброю", – додав Демченко.