Водій BlaBlaCar зґвалтував пасажирку, - ЗМІ

У Черкаській області 51-річний водій BlaBlaCar Олександр Андрієнко відвіз дівчину у ліс і зґвалтував

Про це повідомляють "Вечірні Черкаси" та "Новое время".

За словами дівчини, це сталося 30 серпня по дорозі з Одеси до Черкас. Водій пригостив пасажирку кавою, після чого вона відчула слабкість і почала засинати. Однак, по дорозі вона писала своєму хлопцеві, що боїться водія і надсилала геолокації.

"По дорозі чоловік пригостив кавою, після якої дівчина стала відчувати слабкість та засинати. Згодом він почав погрожувати їй, що зґвалтує і хвалився своїми контактами в районній поліції, мовляв, дівчина нічого йому не зробить. Ледь притомна після кави, подруга почала писати своєму хлопцеві, що вона в небезпеці і кожні кілька кілометрів відправляти свою геолокацію. Не дочекавшись, поки дівчина втратить свідомість, водій блаблакара відвіз її в ліс та зґвалтував", - написала  подруга потерпілої Анастасія Ліпінська у Facebook.

Крім того, у повідомленні сказано, що зґвалтування відбулося під Смілою і що постраждала дівчина звернулася в поліцію і до медекспертів.

"Справу порушено за ч.1 ст. 152 (Зґвалтування) Кримінального кодексу, дана особа допитана слідчим, слідчий звернувся з клопотанням до суду по призначенню експертизи, ведеться відповідна робота. Вона звернулася 31 серпня, в той самий день було відкрите провадження, її одяг також був вилучений в перший же день", - заявив представник поліції.

Поза тим, інформацію про скаргу пасажирки підтвердили в компанії BlaBlaCar. В її коментарі під повідомленням Ліпінської сказано, що представники компанії відразу ж зв'язалися з поліцією, щоб передати дані водія, але "станом на 5 вересня поліція ще не відреагувала".

Скріншот коментаря BlaBlaCar.

На додачу, за словами Ліпінської, поліція кілька днів відмовлялася прийняти одяг потерпілої, який вона привезла як речовий доказ, а коли нарешті зробила це, то відмовилася видавати документи про підтвердження прийняття речових доказів. Ліпінська наголосила, що постраждалу не інформують про хід розслідування, не надають доступ до результатів судмедекспертизи і в цілому "поліція нічого не робить, щоб затримати ґвалтівника".