Кабул занепокоєний можливою угодою США з талібами

Між урядом Афганістану і США виник конфлікт щодо угоди між Сполученими Штатами і рухом "Талібан" з виведення американських військ

Про це повідомляє NBC.

Повідомляється, що між Кабулом і посланником президента США Залмаєм Халілзадом відбулися серйозні суперечки після того, як той заявив про можливу угоду з талібами.

"Афганський уряд, що вже давно з обережністю ставиться до переговорів між США і талібами, стурбоване тим, що американські війська можуть бути виведені до того, як буде досягнуто мирну угоду. Вашингтон, можливо, пішов на занадто багато поступок своїм супротивникам", - йдеться в повідомленні.

Державний департамент США відмовився коментувати переговори в Кабулі, а також надати деталі запропонованої Вашингтоном угоди з талібами.

Зазначається, що угода США з "Талібаном" передбачає поетапне виведення американських військ в обмін на початок мирних переговорів між талібами і афганським урядом. У випадку, якщо угода буде схвалена президентом США Дональдом Трампом, з Афганістану буде виведено близько 5 тис. американських військових до кінця року.