РФ порушила міжнародні домовленості і повинна повернути Крим, - Собчак

Російська журналістка та колишня кандидатка у президенти Росії Ксенія Собчак заявила, що Російська Федерація повинна повернути анексований Кримський півострів Україні. Проте вона не бачить способів, як це зробити найближчим часом

Про це повідомила Собчак в інтерв’ю Євгену Кисельову в ефірі Радіо “НВ”.

“Я вважаю, що Росія порушила міжнародні домовленості і ця територія повинна бути повернена. Повинен бути проведений якийсь референдум. Це складне питання - там багато російськомовного населення. Я вважаю, що ситуація навколо Криму була несправедливою, Росія порушила все, що можна було порушити”, - сказала вона.

Щодо того, як саме повернути півострів Україні, Ксенія Собчак сказала, що потрібно вирішувати через “компромісний, чесний, незалежний референдум у Криму з міжнародними експертами”. За її словами, у цьому референдумі має брати участь і Україна.

Водночас, як зараз розв'язувати цю проблему Собчак не знає.

“Це як Курильські острови. Ти робиш крок і не можеш “відрулити” його назад. Ти маєш мати такий масштаб і обсяг влади, сили й авторитету, щоб прийняти таке рішення і щоб тут же проти тебе в Росії не влаштували особистий Майдан”, - додала вона.