СБУ: під час затримання Цемаха жоден співробітник відомства не загинув

В СБУ заперечили інформацію, що під час операції по затриманню Володимира Цемаха загинув працівник СБУ

Про це  заявила речниця СБУ Олена Гітлянська, повідомляє BBC Україна.

"Жоден співробітник СБУ не загинув", - відповіла вона на питання про коментар щодо поширеної у ЗМІ інформації про втрати Служби безпеки у спецоперації щодо Цемаха.

Проте втрати у ній могли понести інші силовики, зокрема Сили спецоперацій, припускає видання, звернувшись до них за відповідним коментарем.

Однак на момент публікації відповідь не була отримана.

Крім того, видання Obozrevatel з посиланням на власні джерела пише про те, що під час операції по Цемаху "загинув один розвідник 74-го окремого розвідувального батальйону і один був важко поранений".

За даними видання, загиблий мав позивний "Кол".

"Дорогою назад підірвалися в сірій зоні", - цитує Obozrevatel своє джерело, і додає, що операція розвідки справді була спільною з СБУ.

Нагадаємо, 5 вересня судді Апеляційного суду міста Києва відпустили Цемаха під особисте зобов'язання. Прокуратура вимагала залишити підозрюваного під арештом, заявляючи, що він може втекти.

Депутатка Європейського парламенту від Нідерландів Каті Пірі назвала "тривожним" звільнення українським судом з-під варти колишнього бойовика угруповання "ДНР" Володимира Цемаха.

У міжнародній Спільній слідчій групі (JIT), яка займається розслідуванням справи MH17, заявили, що хотіли б допитати Цемаха, але його звільнення це ускладнює.

МЗС Нідерландів, коментуючи звільнення Цемаха, захначило, що новини з Києва викликають багато питань.